Kun pötsin pH pysyy tasapainossa ja mikrobisto toimii tehokkaasti, muodostuu enemmän propioni- ja etikkahappoa energianlähteeksi lehmälle.
Tehokkaaseen rehunhyväksikäyttökykyyn tarvitaan toimiva pötsimikrobisto ja hyvinvoiva pötsiseinämän papillipinta. Tilatasolla on havaittu myös karkearehun hyväksikäytön tehostumista, kun ruokinnassa on ollut pH-Melli mukana.
Piilevän hapanpötsin torjuntaan pH-Mellin annokseksi riittää vain puolet soodasta eli seokseen on mahdollista lisätä enemmän energiapitoisia komponentteja. pH-Melli säästää tehonsa pötsiin, eikä reagoi kosteuden kanssa jo seosrehussa. Tämä on tärkeää, jotta seoksen pH-taso ei ala nousta jo ruokintapöydällä ja edesauta näin seoksen lämpenemistä.
Annostus lehmille ja lihanaudoille on 50-75 g/pv/eläin. Vasikoille, lampaille ja vuohille annetaan 10-20 g/pv/eläin.
Lue lisää: Vältä hapanpötsi ruokinnan avulla