Maidontuotanto kasvaa nopeasti ensimmäinen kuukauden aikana poikimisesta, mikä vaatii energiaa. Poikineen lehmän energian tarve kasvaa nopeammin kuin kuiva-aineen syönti. Seurauksena on negatiivinen energiatase, joilloin lehmä ottaa tarvitsemansa energian omista kudoksistaan. Jos energiansaatia ei turvata ruokinnan kautta, lehmä laihtuu, maidontuotanto laskee ja pahimmillaan lehmä voi sairastua ketoosiin.
Lisäämällä suojattua rasvaa rehustukseen, voidaan lehmän energiansaantia nostaa. Suojatussa rasvassa on rasvaa 85% ja energiaa 27,5 MJ/kg (28,6 MJ/kgka). Rasvan suojaukseen käytetään kalsiumia, ja siksi se sisältääkin huomattavasti kalsiumia, 8-9%. Suojattu rasva ei häiritse pötsin toimintaa vaan se sulaa vasta ohutsuolessa.